031 - 704 38 00

Ny version av vår WooCommerce integration

Johannes Eklund | Nyheter | Mars 12 2017

Sharespine har under februari släppt en nya versioner av vår programvara för integration av WooCommerce mot våra olika ekonomisystem.

Som vi tidigare signalerat så har vi börjat titta på att bygga vissa “standard” stöd för tredjeparts moduler då dessa ofta används för att komplettera de “brister” som ligger i default versionen av WooCommerce. I denna release så har vi bl.a jobbat med EU VAT moms problematiken.


Nya features i Client (17.3)  & Cloud (17.4)

 

Dynamiska orderstatusar. Överföring av orders kan nu även triggas på egenskapade orderstatus som är upplagda i WooCommerce admin. Tidigare har det funnits möjlighet att trigga på en eller flera av de fasta orderstatusarna som WooCommerce haft tillgängliga. Om man skapar egna så kan vi nu trigga på även dessa.

Pris på 0kr. Om priset på produkten i affärssystemet är 0kr så rensas priset i WooCommerce istället för att visa 0kr. Detta gör att produkter kan läggas ut i butiken som exponeras som t.ex. förhandsvaror utan att de går att köpa.

Nya sökmöjligheter i API. Vi tillämpar nu ett mer resurseffektivt sätt att kommunicera med WooCommerce vilket innebär att produktuppdateringar med stora sortiment nu går mycket snabbare och därmed drar mindre systemresurser.

Stöd för förenklad Auth via SSL. Sharespine stödjer sedan länge både kommunikation via okrypterad HTTP och krypterad HTTPS (SSL). I fallet med SSL kan vissa webhotell uppleva problem med SSL kommunikation där inloggningsuppgifterna ligger i anropet. Därför har vi nu lagt till ett tredje anslutningsalternativ där vi kör med SSL men går runt dessa webhotell genom att skicka inloggningsinformationen på ett alternativt sätt. Fortfarande lika säkert som vanliga TTPS alternativet.

Momshantering får EU Vat nummer. Genom tredjepartsmodulen https://woocommerce.com/products/eu-vat-number/.

Mer information på https://sharespine.zendesk.com/hc/sv/articles/218109063–EU-VAT-Number-S%C3%A4lj-inom-EU-med-VAT-nr-i-WooCommerce

Client;

Rabatter med rabattavtal i Visma Admin. Bättre stöd av rabatter när man jobbar med rabattavtal i Visma Administration och Mamut Enterprise. Tidigare kunde rabatten dras två gånger, först i WooCommerce och sedan i Visma Administration. Vi har nu introducerat ett sätt att hindra Visma Administration från att tillämpa sin rabatt om ordern kommer från WooCommerce och då redan innehåller rabatt.

Kort och lång beskrivning i Mamut. Stöd för kort och lång beskrivning när produkten laddas upp från Mamut Enterprise. Möjligheten att skicka med kort och/eller lång beskrivning som en del av produktinformationen till WooCommerce.

Senaste nyheterna

Sharespine Integrerar er e-handel

Sharespine AB

Ledande integratörer inom e-handel i Norden med mer än 900 betalande kunder per månad. Vi hjälper e-handlaren spara tid, resurser och pengar.

Växel – 031 – 704 38 00