031 - 704 38 00
Tips

Koppla ihop Visma Administration med webbutik + marknadsplatser.

Robin Lundberg. 17 juni 2020, kl 14.10

Som handlare vet du vad som krävs för räckvidd och nya kunder. Du vet också att det behövs resurser och kompetens för att sticka ut på nätet och attrahera besökare till just din webbutik.

Men något du kanske inte vet är att marknadsplatser är ett bra komplement till din webbutik när du behöver en extra säljkanal. Vårt tips är därför att du lyfter blicken och utökar dina säljkanaler och exponerar dina produkter på marknadsplatser som exempelvis Åhléns, Afound och Elgiganten. På så vis får du ännu större räckvidd med minimal ansträngning i förhållande till potentialen.

Vad är en marknadsplats-integration och hur fungerar den?

En marknadsplats-integration betyder att du kan sälja dina produkter på olika marknadsplatser och koppla ihop försäljningen med din webbutik. I praktiken innebär det att du kan arbeta som vanligt i dina system och hantera dina produkter från försäljning på olika marknadsplatser på ett och samma ställe. All information rörande pris, produkt, order och lagerstatus automatiseras. Varje order från kopplade marknadsplatser skapas upp i Visma administration och hanteras som vilken annan order som helst. När ordern markeras som levererad i Visma Administration rapporteras detta till respektive marknadsplats.

Marknadsplats betyder merförsäljning – inte merarbete.

Du bör se varje integration till en marknadsplats som en extra försäljnings- och marknadsföringskanal som ger tillbaka varje investerad krona och mer därtill. Marknadsplatserna är fokuserade på att sälja och vissa marknadsplatser marknadsför även dina produkter på olika plattformar som exempelvis Google Shopping, Prisjakt och Pricerunner.

Samla allt på ett ställe

I Sharespines integrationsplattform finns verktyg för att styra vilka produkter som ska skickas till respektive marknadsplats. Det går även att ge produkter unika namn och beskrivningar på olika språk för den marknadsplats du vill sälja på. Du kan även ladda upp fler bilder, uppdatera och komplettera dina produkttexter.

Alla order på marknadsplatsen synkas till Sharespines integrationsplattform för att sedan exporteras till Visma Administration. När ordern blir hanterad i Visma Administration skickar Sharespine ny orderstatus samt ev Kolli ID till Marknadsplatsen.

Automatisera din frakthantering & koppla på Unifaun

I erbjudandet ingår även en integration till Unifaun.Integrationen till Unifaun fungerar med Visma Administration oavsett om försäljningen sker i Visma admin, i webbutiken eller på de olika marknadsplatserna.

Ordern hämtas och mappas upp med rätt transportsätt för att sedan skapas upp som lagrade utskrifter med korrekt transportör i Unifaun. Frakten bokas sedan med en knapptryckning i Unifauns kontrollpanel. Unifaun är en standard-connector och ingår i alla Sharespines integrationspaket.

Sälj dina produkter där kunderna finns.

Varje marknadsplats har sitt varumärke och utbud. En del marknadsplatser som exempelvis CDON Marketplace har ett bredare sortiment med olika kategorier där besökare kan shoppa allt möjligt. Men det finns också de marknadsplatser som är mer nischade som Elgiganten Marketplace.

Det roliga är att flera välkända bolag har öppnat upp för externa handlare att sälja sina produkter hos dem. Åhléns e-handel är ett exempel. De är ett av Sveriges mest välkända varumärken som nu släpper in handlare inom mode, skönhet och inredning.

Gemensamt för alla dessa är att de är duktiga på att driva trafik och att det har en upparbetad och stabil kundstock.

Bild som visar flödet mellan webbutik, Visma Administration, Unifaun och Sharespine.

Fördelar med att integrera din webbutik och Visma Integration till Marknadsplatser

  • Minimerar manuellt arbete
  • Automatiserade flöden
  • Kontroll på varje order
  • Tidsbesparing
  • Tar bort risken för felaktigheter i bokföring
  • Automatisk avstämning av betalningar från försäljning på marknadsplatser (CDON, Fyndiq)

Vad behöver du göra?

Vill du sälja på marknadsplatser och automatisera dina flöden – ta kontakt med oss på Sharespine. Vi hjälper dig komma igång med det tekniska för att sälja på marknadsplatser!

Vill du veta mer om våra integrationspaket?

Ange dina kontaktuppgifter så kommer en av våra integrationsexperter höra av sig till dig.