031 - 704 38 00
Tips

Utöka dina säljkanaler med Visma Administration – utan webbutik.

Robin Lundberg. 27 maj 2020, kl 14.10

Nu kan du som har Visma Administration börja sälja på marknadsplatser utan att själv behöva starta och driva en webbutik. Allt som behövs är vår integration mellan Visma Administration och de marknadsplatser du vill sälja på.

Sälj dina produkter där kunderna finns.

Varje marknadsplats har sitt varumärke och utbud. En del marknadsplatser som exempelvis CDON Marketplace har ett bredare sortiment med olika kategorier där besökare kan shoppa allt möjligt som i ett klassiskt varuhus. Men det finns också de marknadsplatser som är mer nischade som Elgiganten Marketplace. Den nya trenden är att flera välkända bolag öppnar upp för externa handlare att sälja sina produkter hos dem. Åhléns Marketplace är ett exempel. De är ett av Sveriges mest välkända varumärken som nu släpper in handlare inom mode, skönhet och inredning. Gemensamt för alla dessa är att de är duktiga på att driva trafik och att det har en upparbetad och stabil kundstock.

Vad är en marknadsplats-integration och hur fungerar den?

Sharespines nya integrationsplattform för marknadsplatser är sammankopplad med Visma Administration så att du kan hantera dina produkter för flera marknadsplatser på ett och samma ställe. All information rörande pris, produkt, order och lagerstatus automatiseras. Varje order du får på en marknadsplats skickas till Visma Administration och hanteras på samma sätt som dina vanliga orders. Du kan därför arbeta precis som du brukar i Visma Administration.

Samla allt på ett ställe

I Sharespines integrationsplattform finns även tilläggsverktyg för att t.ex. styra vilka produkter som ska skickas till respektive marknadsplats. Det går även att ge produkter unika namn och beskrivningar på olika språk för den marknadsplats du vill sälja på. Du kan ladda upp bilder och uppdatera produkter genom att exportera dem till ett exceldokument för att göra ändringar – som du sedan kan ladda upp i plattformen igen. Varje order på marknadsplatsen synkas till Sharespines integrationsplattform för att sedan exporteras till Visma Administration. Ordern kan även skickas till Unifaun där den skapas upp som en lagrad utskrift varpå du enkelt kan boka frakten med en knapptryckning. När ordern sedan markeras som levererad i Visma Administration så rapporteras detta till respektive marknadsplats.

Automatisera din frakthantering & koppla på Unifaun

Sharespine erbjuder även integration till Unifaun som automatiserar din frakthantering. Integrationen fungerar med Visma Administration oavsett om försäljningen sker i webbutik eller på olika marknadsplatser. Ordern hämtas och mappas upp med rätt transportsätt för att sedan skapas upp som lagrade utskrifter med korrekt transportör i Unifaun. Frakten bokas sedan med en knapptryckning i Unifauns kontrollpanel. Unifaun är en standard-connector och ingår i alla Sharespines integrationspaket.

Sharespine kan erbjuda integration till 6 marknadsplatser från Visma Administration. Nedan är en skiss på de flöden som automatiseras mellan Visma Administration och olika marknadsplatser.

Sharespine integrationsplattform ser till att priser, lager och produkter hela tidens hålls uppdaterade på respektive marknadsplats när det sker en förändring i Visma Administration. Order hämtas upp från marknadsplatserna och överförs till Visma Administration så att de kan hanteras i ert normala orderflöde.

Marknadsplatser innebär merförsäljning – inte merarbete.

  • Nå nya kunder & utöka dina försäljningskanaler
  • Stabil kundbas & bra räckvidd
  • Kostnadseffektivt för att marknadsföra en kampanj, lagerrensning eller realisation
  • Exponering av ditt varumärke hos kända marknadsplatser

 

Fördelar med att integrera Visma Administration till Sharespine 

  • Minimerar manuellt arbete
  • Automatiserade flöden
  • Kontroll på varje order
  • Tidsbesparing
  • Automatisk avstämning av betalningar från försäljning på marknadsplatser (CDON, Fyndiq)

Vad behöver du göra?

Vill du sälja på marknadsplatser och automatisera dina flöden – ta kontakt med oss på Sharespine. Vi hjälper dig komma igång med det tekniska för att sälja på marknadsplatser!

6 marknadsplatser under samma tak.

Varje marknadsplats har sin egen ansökningsprocess för nya handlare och bör påbörjas i god tid.
Marknadsplatsen avgör därför om dina produkter är relevanta för dem och om du blir godkänd som merchant. Vi på Sharespine kan bistå med kontaktuppgifter till varje marknadsplats så att du kan påbörja processen. Kontakta oss för mer information på sales@sharespine.com

Åhléns är ett av Nordens mest kända varumärken och största varuhuskedjor inom mode, skönhet och inredning. De erbjuder en stabil kundbas och en bredare räckvidd för externa handlare att sälja sina produkter på Åhléns Marketplace som varje månad lockar över 3 miljoner unika besökare.

Afound är en form av outlet som ingår i H&M-gruppen. De erbjuder hundratals välkända varumärken – mode, accessoarer, skor, inredning och livsstilsprodukter till rabatterade priser för dam, herr, barn och baby. En säljare på marknadsplatsen kan exempelvis vara en vintagebutik, lokal designer, internationellt modehus eller e-handel. Afound har även en internationell satsning med försäljning i bland annat Nederländerna.

Younited Boutiques är en ny marknadsplats som samlar små, spännande butiker från hela Sverige under ett och samma tak. De är nätets motsvarighet till de trånga bakgatorna på stan med de små personliga butikerna. Younited Boutiques gör det möjligt för webbutiker att nå nya kunder och utöka sina försäljningskanaler. De hjälper bland annat till med marknadsföring av din butik där varje butik får samma möjlighet till exponering. Vill du sälja på Younited Boutiques

Elgiganten är en av Nordens ledande varuhuskedjor för hemelektronik som öppnat upp för externa tredjepartsäljare att koppla upp sig till Elgiganten Marketplace och ge sina kunder tillgång till ett ännu bredare sortiment. Att sälja på Elgiganten innebär att dina produkter exponeras med ett välkänt varumärke – och att du får rejäl draghjälp att nå kunder som är intresserade av hemelektronik.

CDON är Nordens största varuhus online med 1,8 miljoner aktiva kunder och 100 miljoner besökare per år. Ta del av en stark marknadsposition, höga trafiksiffror och nya kunder. Vill du sälja på CDON så erbjuder Sharespine gratis integration som betyder att det är en bra möjlighet om du vill göra en realisation, lagerrensning eller kampanj.

Fyndiq – precis som det låter. Det är Sveriges fyndvaruhus online och en effektiv merförsäljningskanal för handlare över hela landet. Fyndiq har ett stort produktutbud och lockar dagligen tusentals besökare. Fyndiq har ingen månadsavgift för handlare som vill sälja sina produkter och de erbjuder snabb och kundvänlig onboarding.