031 - 704 38 00

Integrera e-handelssystem med ekonomisystem och marknadsplatser

Sharespine har hjälpt e-handlare att automatisera och integrera verksamhetssystem sedan 2003 och dagligen sparar våra kunder 1000-tals arbetstimmar.

Sharespine integrerar e-handelssystem med ekonomisystem och marknadsplatser.


Att integrera ert e-handelssystem är en investering

Våra kunder tjänar igen sin investering med hjälp av
Sharespines integrationer på bara 2-3 månader.

Minimerar manuella arbetesmoment

Våra integrationer är byggda för att automatisera så mycket som det bara går gällande order-, produkt och lagerhantering mellan ekonomisystem, e-handelssystem och marknadsplatser.

Eliminera risken för fel i era verksamhetssystem

När vi levererar en av våra integrationer så ställer vi tillsammans in inställningarna så att de passar er verksamhet så att ni alltid får rätt information på rätt ställe.

Öka synligheten på försäljningskanaler

Genom Sharespine Plugboard skickar ni era artiklar direkt ut på marknadsplatser från er e-handel eller ekonomisystem för att sedan hämta in beställningarna direkt in ert vanliga orderflöde.

Vad är ett E-handelssystem?

Ett e-handelssystem är ett program, oftast molnbaserad som låter ett företag att hantera en hemsida och en e-handel på nätet.

Ett e-handelssystem är som en fysisk butik fast i digital form. Oftast benämns ett e-handelssystem på flera olika sätt och bland de vanligaste benämningarna är e-handelssystem, e-handelsplattform, ERP eller e-commerce. Meningen med ett e-handelssystem är att det skall verka som ett digitalt skyltfönster för ett företag & hanteringen av dess produkter är inbyggt i systemet. Funktioner som är grundläggande för ett e-handelssystem är produkt och orderhantering med möjligheten till att ändra utseendet på e-handeln.

Varför använda ett e-handelssystem?

Om du vill börja sälja och synas digitalt så är ett e-handelssystem en av grundstenarna till att ta en kraftfull position på nätet. Förr i tiden så byggde flera företag egna e-handelssystem från grunden men nuförtiden finns det hundratals olika e-handelssystem som är redan klara att använda och som lägger grunden åt en – Detta blir dessutom mycket billigare och man kommer snabbare i mål med e-handeln för att fokusera på försäljningen.

Det finns två olika områden av e-handelssystem på marknaden – Open source eller Kommersiella system.

Vad är ett open source e-handelssystem?

När e-handelssystem är open source så är den baserad på öppen källkod. Användaren kan redigera koden i sin e-handel hursomhelst och anpassa den efter egna behov. Användaren ansvarar över driften, uppdateringen, säkerheten och installationen av e-handelssystemet och oftast krävs det en webbutvecklare för att underhålla och anpassa e-handeln efter verksamhetsbehoven.

Några av dem större aktörerna på marknaden gällande open source e-handelssystem är WooCommerce (Ett plugin i WordPress), Magento och Prestashop.

Fördelarna med ett open source e-handelssystem är att verksamheten har mer kontroll över plattformen, större synlighet över sin egna data och möjligheten till att skräddarsy sin egna lösning efter behov.

Nackdelarna är att ansvaret ligger på verksamheten eller dess anlitade konsulter och det är oftast en högre startkostnad för att komma igång med sin e-handel.

Open Source e-handelssystem
som är anslutna till Sharespine.

Vad är ett kommersiellt e-handelssystem?

Ett kommersiellt e-handelssystem är ett e-handelssystem som utvecklas, underhålls och säkras av en extern e-handelssystem leverantör. En e-handelslösning som tar bort mycket av den komplexitet som krävs från en open source-lösning. I en kommersiell e-handelsplattform ”hyr” du en plats hos leverantörens e-handelssystem.

Här kan du oftast anlita en konsult från leverantören som hjälper till att designa och förbereda inför kommande lansering av er e-handeln medans områden som programuppdateringar, säkerhet och hosting så ligger ansvaret helt hos e-handelssystemets leverantör att underhålla.

Några av de största kommersiella commerce plattformarna är Shopify, Wix, Squarespace och BigCommerce samt här i norden har vi flera olika e-handelsplattformar som erbjuder kommersiella tjänster – Oftast är det att föredra att jobba med leverantörer eller konsulter som man kan hålla en god dialog med under hela projektet.

Fördelarna med kommersiella system är att du kan fokusera tiden på verksamheten istället för att behöva rodda med hemsida, underhåll och säkerhet. Lämna över ansvaret till specialister hos leverantören av e-handelssystemet och försäkra dig om att er e-handel kommer att fungera felfritt.

Nackdelarna är att man oftast kan känna sig låst vid det e-handelsystem man har valt. Ibland har inte den e-handelsleverantören som man har valt alla de funktioner man efterfrågar och man måste förlita sig på leverantörens support (Som i vissa fall kan vara en fördel).

Kommersiella e-handelssystem
som är anslutna till Sharespine.

Vilket e-handelsalternativ passar er verksamhet?

Här är det viktigt med att göra en riktig kravställning för att säkerställa att alla era verksamhetsbehov som kommer att krävas uppnås i det e-handelssystemet ni väljer att använda. Genom att göra en kravställning så reducerar ni risken för fel och gör projektet med effektivt och lönsamt.

Vad är en kravställning?

Kravställningen är till för att i ett tidigt skede lokalisera vissa nyckelområden som krävs för er verksamhet. Detta kan t.ex. vara att systemet skall ha API-stöd, drag-and-drop builder eller flera prislistor för att kunna särskilja återförsäljarpriser och konsumentpriser. Tänk ut vilka viktiga nyckelfunktioner som krävs för att er verksamhet och fundera ut vad för budget som passar er verksamhet.

Exempel på kravställning – Funktioner och budget

– Produkthantering
– Lagerhantering
– Prislistor
– Koppling till social media
– Bra SEO-verktyg
– Stöd för flerspråk
– Inloggningsfunktion för kunder
– Sökfunktion
– Blogg

Budget: 500 kronor i månad + 50000 kronor för uppstart av E-handel

Tänk på att ju mer utförligare kravställning, ju mer säker kommer ni vara på att ni väljer rätt e-handelssystem och inte trampar i en fälla där ni kommer behöva byta system i ett senare skede för att funktionerna ni efterfrågar inte finns eller att e-handelsystemet kostar för mycket.

Sharespine har gjort det enkelt att automatisera ert företag.

”Vi behövde ett enkelt sätt att kunna kombinera Webb och postorder. Integrationsprodukter har gett en otrolig tidsbesparing på weborder. Sharespine har varit ett lyft för oss och kontakten med support och utvecklingsavdelningen har varit perfekt.”

– Jonas Hjelm, VD på Barnbokhandeln

Vill du bli kontaktad av våra duktiga integrationsspecialister?

Google Reviews

Sharespine AB
4.9
Based on 24 reviews
powered by Google
Carola Eriksson
Carola Eriksson
12:15 24 Jan 20
Snabb och kompetent... kundservice.read more
Melker Ågren
Melker Ågren
14:21 07 Jan 20
Bra tjänster med... en snabb support.read more
Henrik Gustafson
Henrik Gustafson
15:23 09 Dec 19
Jobbat manuellt i... ett års tid med avräkningar pga att den utlovade funktionen inte fanns i verkligheten. Supporten kan inte svara på när det blir löst. Åtgärder flyttas hela tiden på framtiden och hopplöst att få besked. Alltid jagande om besked. Fakturorna kommer dock 🙁read more
Niklas Dahlgren
Niklas Dahlgren
12:08 10 Oct 19
Fantastiskt... dedikerat team som alltid finns till hjälp när det behövs. Nyttjar flera olika koppling från Sharespine där samtliga fungerar fint!read more
Iréne Öhrn Franzén
Iréne Öhrn Franzén
07:54 09 Oct 19
Integrationen... mellan vår klients webb-shop och vårt redovisningssystem Visma E-ekonomi fungerar alldeles utmärkt. Kan rekommendera detta upplägg med dessutom bra support om något inträffar. Redovisningsbyrån Active3 Stockholm AB.read more
Driv Knuten
Driv Knuten
08:38 10 Sep 19
Tack för all... underbar hjälp vi har fått av Mattias, utan honom så hade detta aldrig fungerat. Sharespine hoppas ni tar hand om Mattias så som han tar hand om era kunder. Fantastisk service Mattias.. Tack ska du ha..read more
Mattias Gladh
Mattias Gladh
20:29 12 Jun 19
Fantastisk service!
Denise Nicole Reyes
Denise Nicole Reyes
08:33 10 May 19
Extremt proffsig... och hjälpsam supportread more
Anette Fahrman
Anette Fahrman
07:02 06 Apr 19
Snabbt och mycket... trevligt bemötande!read more
Tomas Olsson
Tomas Olsson
08:15 05 Jan 19
Mycket bra... integration och kunnig och snabb support när det behövs. Rekommenderas starkt!read more
Tore Simonsen
Tore Simonsen
18:04 30 Nov 18
Hyggelig... kundeservice og kjapp respons!read more
Anton Haglund
Anton Haglund
04:54 03 Sep 18
Grymma... integrationer och mycket kompetent support. Mycket nöjd!read more
Fredrik Sten
Fredrik Sten
06:02 13 Jun 18
Mycket bra. Tack... för hjälp!read more
Susanna Dörlich
Susanna Dörlich
13:53 10 Jun 18
Mycket proffsiga... och lätta att jobba tillsammans med. Kan varmt rekommendera!read more
See All Reviews

Kom igång med Sharespine

Lägg till kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort.
Du är i gott sällskap!

Kom igång med Sharespine

Integrationer för e-handel

Bli kontaktad

Lägg till kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort.
Du är i gott sällskap!

Bli kontaktad

Integrationer för e-handel

Bli kontaktad

Lägg till kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort.
Du är i gott sällskap!

Bli kontaktad

Integrationer för e-handel

Bli kontaktad

Lägg till kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort.
Du är i gott sällskap!

Bli kontaktad

Integrationer för e-handel

Bli kontaktad

Lägg till kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort.
Du är i gott sällskap!

Bli kontaktad

Integrationer för e-handel

Bli kontaktad

Lägg till kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort.
Du är i gott sällskap!

Bli kontaktad

You have Successfully Subscribed!

Bli kontaktad

Du är i gott sällskap!

Bli kontaktad

Integrationer för e-handel